Finisaje

Finisaje

Usile sunt vopsite din fabrica cu 2 straturi de vopsea pe baza de rasini. Culoarea standard este RAL 7035 semi-lucios in relief. Toate celelalte nuante de vopsea in nuanta RAL sunt discponibile, exceptie fac urmatoarele:

  • metalizat: 1035 – 1036 – 2013 – 3032 – 3033 – 4011 – 4012 – 5025 – 5026 – 6035 – 6036 – 7048 – 8029 – 9006 – 9007 – 9022 – 9023
  • semi-lucios: 1026 – 2005 – 2007 – 3024 – 3026

Culorile NCS sunt de asemenea dissponibile.

Rezistenta vopselei la agentii atmosferici

Vopseaua folosita de LOCHER se decoloreaza incet si are o rezistenta puternica la apa. Timpul de decolorare variaza in functie de intensitatea expunerii la soare, gradul de umiditate, salinitate si culoarea aleasa (tipul de pigment): in medie, acestea se decoloreaza in doi ani comparativ cu partea usii ce nu a fost expusa unui astfel de mediu exterior. Daca este posibil, puteti monta console sau acoperisuri consola pentru a reduce efectele metereologice si deteriorarea vopselei. Usile antifoc prevazute cu sticla nu sunt recomandate a fi instalate la exterior si acolo unde lumina sau apa le poate deteriora intr-un interval scurt de timp.

Curatarea

Pentru curatarea regulata a suprafetelor, folositi detergenti neutri si non-abrazivi, carpe netede non-zgarieturi si bureti fini. Nu utilizati niciodata solventi sau nitro diluanti puri, acetona, alcool etilic sau concentrati de glicol. Daca nu sunteti siguri cu privire la detergent, se freaca foarte puternic cu o carpa alba, pe un loc care nu este vizibil si verificati ca tesatura sa nu pateze culoarea usii. Umeziti geamul doar pe suprafata, niciodata de-a lungul marginii taiate.

Retusuri mici

Culoarea usii poate fi retusata cu ajutorul lacurilor sintetice, solventi, sau vopsele pe baza de apa, aplicate cu o pensula mica sau cu spray nitro acrilic, disponibile in magazine. Retusul nu va fi perfect din cauza tipului de finisaj si tonalitatea culorii. Stergerea retusului prin polishare poate imbunatati calitatea acestuia. Daca sunt de facut numeroase retusuri sau defecte majore, revopsiti usa.

Revopsirea Manuala

Pentru a revopsi usa manual, curatati cu o suprafata abraziva (260 sau mai subtite) vopseaua din fabrica. Curatati apoi suprafetele cu o carpa sau aer comprimat. Vopsiti usa in nuanta de culoare dorita cu ajutorul unui spray, pensula utilizand epoxi, poliuretan sau lac sintetic, pe baza de apa sau cu solvent rapid de uscare.